Hvordan virker kredittkort?

Skrevet av den 20. desember 2012 in Økonomi - 1 kommentar

Hvordan virker kredittkort? Det er både ulemper og fordeler ved å kjøpe varer og tjenester med kredittkort. På den ene siden gir finansavtaleloven deg ekstra rettigheter når noe går galt. På den andre siden koster varen mer, hvis du ikke betaler hele beløpet ved første forfall.

Har du kjøpt varen på kreditt, har du ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven (paragraf 54b). Særlig verdifull er lovens bestemmelse om at kredittyter (i hovedsak banken) har samme ansvar som selger.

Dette gir ekstra sikkerhet dersom det viser seg at selger er useriøs eller har betalingsproblemer. Du kan da velge å rette kravet ditt mot banken din.

Kredittkort virker ved at banken som har utstedt kredittkortet gir deg en begrenset kreditt (normalt 5-250.000 kr) med en nærmere definert løpetid.

Det er i prinsippet lite som skiller kredittkort fra et vanlig banklån, foruten at kredittkortet gir deg mulighet for å ta ut «litt og litt» av det innvilgede banklånet – og gjerne til en vesentlig høyere rente enn ordinære banklån. Dette kompenseres det delvis for ved at kredittkort ofte har en rekke innebygde forsikringsordninger.

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

1 kommentar on "Hvordan virker kredittkort?"

Lenker til denne posten

  1. hvordan få kredittkort | finansielleverden.com

Legg igjen en kommentar