Hvordan velge riktig billån

Skrevet av den 5. oktober 2015 in Generelt, Motor, Økonomi - 0 kommentarer
bil

Behøver du billån? Da burde du sette deg inn i hvordan du finansierer bilkjøpet på den rimeligste og beste måten. Dette burde du ha klart allerede før du har funnet bilen du skal kjøpe. Dette sikrer at du maksimerer mulighetene for å gjøre et godt billån. Les våre tips om hvordan du søker billån på billigste måte nedenfor.

1. Regn ut din totalkostnaden

Før du bestemmer deg for hvilken bil du skal kjøpe burde du ta en kikk på hva bilen koster deg totalt. For å få oversikt over de totale bilkostnadene må du blant annet ta hensyn til registreringsavgift og årsavgift, de årlige servicekostnadene, gebyrene ved å stifte billån, bilforsikring og verditapet på bilen. Dersom du kjøper ny bil er en god tommerfingerregel at bilen taper 10% av verdien sin når den ruller ut av butikken. Selv om du kjøper en brukt bil, så er normalt den aller største kostnaden selve verditapet. Før du søker billån burde du sette deg godt inn i hva bilen totalt vil koste deg over de neste årene.

2. Gjør nødvendige undersøkelser

Sjekk bilens tekniske stand hos for eksempel NAF eller et annet autorisert verksted. Kontroller om bilen har noen økonomiske heftelser i Brønnøysundregisteret og sjekk om bilen er EU-kontrollert på Vegvesenets nettsider.  Sjekk også om bilen har de egenskapene du ønsker – som for eksempel tilleggsutstyr og maks tillatt hengervekt.

3. Ha det formelle i orden

Søk om billån og signer låneavtalen, så har du finansieringen klar før bilkjøpet. Skriv alltid kjøpekontrakt. Det er din garanti for hva som har blitt avtalt. Når kjøpekontrakten er signert, send en kopi til finansieringsinstitusjonen din. Kjøper du bil av privatperson, send inn vognkort del 2 som melding om eierskifte til Vegvesenet og betal omregistreringsavgift. Kjøper du bil av forhandler, ordner normalt denne med melding om eierskifte og innbetaling av omregistreringsavgift.

Det finnes mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr lån til kjøp av bil – blant andre AS Financiering , Ditt Billån  og kommersielle banker som DNB og Nordea. Både renter, gebyrer og andre betingelser varierer stort. Å bruke litt tid på å sammenligne tilbudene før du bestemmer deg kan være besparende.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar