Hvordan ta på kondom?

Skrevet av den 8. mai 2011 in Helse, Sex - 0 kommentarer

Når man ikke har tatt på en kondom før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Det du konkret gjør når du skal ta på deg kondom er:

  1. Sjekk datostempling
  2. Åpne pakken slik det er anvist på pakken.
  3. Rull først opp kondomet et stykke slik at du tydelig ser hvilken vei det skal rulles på penis.
  4. Press luften forsiktig ut av den lille beholderen ytterst på kondomet. Dra forhuden tilbake og rull på kondomet helt ned til roten. Pass på at du ikke risper opp med neglen slik at det blir svakhet eller hull.
  5. Rett etter utløsningen trekker du penis langsomt ut og holder kondomet fast ved penisroten med tommel og pekefinger slik at det ikke renner ut noe sæd. Hvis man skal fortsette, bytt til ny kondom.

Alle landets helsestasjoner for ungdom og utekontakter har gratis kondomer til ungdom som trenger det. På noen Unginfokontor rundt om i landet finner du også gratis kondomer, og noen steder har også helsesøster på skolen kondomer til utdeling. På gratiskondomer.no og helseutvalget.no kan du bestille gratis kondomer på nett.

På nettstedet www.unghelse.no finner du en oversikt over alle landets helsestasjoner for ungdom og utekontakter. Der kan du finne den helsestasjonen og utekontakten som ligger nærmest der du bor. Der finner du også en oversikt over alle landets Unginfokontorer.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar