Hvordan ta bedre bilder?

Skrevet av den 4. januar 2013 in Fritid - 2 kommentarer

Her er 9 tips for bedre fotografier:

1)   Unngå å ta bilder på skyggefulle eller mørke steder. Slike steder har ikke nok lyst til å produsere et klart og skarpt bilde uten spesialutstyr.

2)    Sørg for å stå plassert slik at solen skinner fra bak deg og mot det du tar bildet av. Skinner solen i stedet rett mot kameralinsen kan du få for mye lys og ødelegge bildet. Har du et avansert kamera med god linse kan du eksperimentere med å forsøke å fange solstråler mot deg for eksmpel gjennom blader eller gjennom tåke og dis.

3)   Ha en klar tanke om hva i motivet ditt du vil ha i fokus i bildet, og still fokus inn nærmere og fjernere for å nå den optimale fremstillingen av motivet ditt. Det du vil skal tre mest frem må også være klarest reflektert i kameraet før du tar bile.

4)   Rette linjer i motivet ditt bør også være rette i fotografiet. Horisonten i et landskapsbilde bør være rett horisontalt, og f.eks. husvegger bør være rette vertikalt. For å eksperimentere kan du bevisst forsøke å fremtsille ting skjevt. Feksempel Eiffeltårnet kan du prøve å fotografere diagonalt.

5)   Prøv å unngå distraherende objekter i bakgrunnen. Gatelys, bygninger, mennesker eller andre ting kan ta oppmerksomhet fra det faktiske motivet ditt.

6)   Mennesker bør fotograferes enten fra skuldrene og opp eller i helfigur, Alle andre mellomting er fra rare vinkler som også vil se rart ut på bildet.

7)   Ta gjerne bilde av samme motiv fra 2-3 forskjellige vinkler. Det er ikke alltid at det som ser logisk ut med øye blir gjenskapt slik du forestilte deg på fotografi, så et par versjoner av samme motiv sikrer at du fanger det du håper på.

8)   Mennesker bør du oppfordre til å oppføre seg som om kameraet ikke er i nærheten. Oppstilte bilder er for å ta vare på minnet, men et bilde som fanger spontanitet i øyeblikket er et virkelig fotografi som forteller historien om og om igjen.

9)    Forsøk nye ting. Unngå å ta de samme bildene overalt hvor du går, eksprimentér med vinkler, farger, lys og situasjoner. Det viktigste er å ha det gøy, slik blir foto lett en trivelig hobby.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

2 kommentarer on "Hvordan ta bedre bilder?"

Lenker til denne posten

  1. Hordan bli modell? | Hva & Hvordan
  2. Hvordan ta bedre bilder? del II | Hva & Hvordan

Legg igjen en kommentar