Hvordan ta backup av PC?

Skrevet av den 23. februar 2013 in Generelt - 2 kommentarer

Det er veldig enkelt å sette opp en backup av din pc, og alle som eier en datamaskin vil trenge det minst en gang. Så ikke nøl med å ta backup nå!


Du har i hovedsak to varianter. En er en alternativ fysisk backup. Dette kan i praksis være en hvilken som helst USB basert driver.

På windows

 

 1. Når du plugger en ubrukt USB harddisk inn i datamaskinen vil både en PC og en Mac spørre deg om du ønsker å bruke harddisken som en backup
 2. Velg «Set Up Backup” og velg den eksterne harddisken du plugget i maskinen. Ferdigdefinerte innstillinger er som regel midt i blinken. På en mac foretar du tilsvarende valg på din “time machine”.
 3. Til slutt velger du “save settings and run backup” på PC. På Mac velger du”Selcet Backup Disk” og angir din eksterne harddisk. Du bør ikke slå av maskinen så lenge prosessen pågår. Både PC og Mac vil senere kjøre regelmessige oppdateringer uten at du trenger å foreta deg noe.

Trenger du å få tak i en tapt fil du har backup av, kan du gå til startmenyen, skrive “backup”, gå til “backup and restore” og velge “restore my files”. I mac gjenoppretter du tapte filer fra Time Machine, der du søker i gamle backups for å finne rett fil.

Alternative til en slik fysisk ekstern lagringsløsning er en skytjeneste, der du lagrer backupfilen på en server du har tilgang til uansett hvor du er eller uansett hva som skjer med dine fysiske dataprodukter. Et eksempel på en slik tjeneste er justcloud.com 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

2 kommentarer on "Hvordan ta backup av PC?"

 1. avatar
  Cloud computing 5. november 2015, kl. 23:36 · Svar

  good blog

 2. avatar
  Download Shah 18. november 2015, kl. 09:59 · Svar

  Really good way to presemt things.

Legg igjen en kommentar