Hvordan starte å blogge?

Skrevet av den 17. januar 2013 in Fritid - 1 kommentar

Hva er du spesielt glad i? Hva er du lidenskapelig om? Hva er du utrolig kunnskapsrik om? Hva mener du er verdt å dele med andre, både kjente og ukjente? Svarene på disse spørsmålene er utgangspunktet for å starte en blogg. Blogging er egentlig alle hverdagsmenneskers mulighet til å kringkaste meninger, synspunkter og opplevelser relatert til alt mellom himmel og jord. Det er nettopp muligheten blogging gir alle til å utrykke seg og skape sitt lille virituelle rom som har gjort det så populært. Det er også lett å blogge både gratis og med fint design. Første steg er altså å finne et eller flere temaer du liker så godt at du kan se deg selv skrive om det over tid.

Reiseliv, poltikk, mat og restauranter, filmer, ditt eget hverdagsliv, mote og skjønnhet og profesjonelle blogger relatert til hva slags virksomhet som drives er alle eksmepler på populære temaer. Det finnes selvfølgelig også mange treningsblogger. Drar du ofte til et spesielt land, eller er du en god hobbykokk? Har du alltid meninger om politikk og samfunn? Eller er du en spesialist på et smalere område som du kan veldig mye om? Da er blogging for deg.

En godt blogginnlegg er underholdende, skrevet godt og med klart spåk og den gir leseren relevant informasjon i kortfattethet. Det vil altså hjelpe deg om du liker å utrykke deg skriftlig og er glad i å kommunisere på en litt særegen og humoristisk måte, eller har mye informasjon som leserne dine vil sette pris på tilgang til. Hvis du har noe å lære bort, eller er alltid først ute med nye trender og kan spre dette videre, eller du har lett for å få folk til å le eller bli inspirert av det du skriver er det ingen grunn til å vente med å starte en blogg. En god blogg er moro for både skribenten og for leseren. Søk på Google etter «blog + (ditt tema)» for å se hva andre skriver og hvordan andre blogger har blitt suksessrike. Deretter kan du prøve å finne din egen stil og en nisje innenfor de samme temaene. Ikke fortvil, det vil alltid være andre blogger som skrive om det samme som deg. Det betyr ikke at du ikke kan bli suksessfull blogger!

En god blogg starter med et unikt navn. Ha en liste foran deg der du skriver ned navneforslag du kommer på. Du kan legge til navn ved å skrive ned ord og begreper relatert til temaet du vil skrive om og for å trigge hjernens kreativitet. Du kan også lage et fiktivt ord ved å ta to ord som beskriver bloggen din å slå de sammen til et ord.

Hver blogpost kan formateres med ord som beskriver innholdet og som gjør bloggen lett å finne på søkemotorer. Jo flere slike nøkkelord du bruker og jo mer vanlige nøkkelordene er, dess større er sannsynligheten for at bloggen får treff på søkemotorer. Vi anbefaler å bruke Google Adwords Keyword Tool for å finne forslag til søkemotoroptimaliserende ord.
Det samme verktøyet kan brukes for å finne ord du kan ta med i navnet på bloggen, i overskriften, eller i innholdet du skriver. Tar du nøkkelordene med på en naturlig måte øker du sjansen for å få ukjente lesere til bloggen. Kan du gjette hvilke nøkkelord vi har inkludert i denne artikkelen?

Her er to gode og populære plattformer:

Blogger eies av Google og er laget for brukervennlig, gratis blogger med fint design. Det er enkelt å starte, vedlikeholde og konfigurere etter eget ønske. Du kan spesialtilpasse adressen til bloggen for 10 dollar i året, men mange benytter gratisvarianten.

WordPress er litt mer avansert å sette opp, men når bloggen er oppe og går tilbyr WorPress mer sofistikerte løsninger og vedlikehold av bloggen er veldig lettvint. En gratis bloggadresse blir hetende www.dinblogg.wordpress.com

Her er fem tips for å samle lesere til bloggen:

Spre bloggen din over alle sosiale mediaer du har et nettverk på.
Registrer bloggen på bloggoversikter som www.technorati.com
Vær interaktiv med andre bloggere, les, komentér og referér til blogger du liker.
Spre bloggadressen i e-post signaturen din.
Følg punktet vårt om å inkludere mye brukte nøkkelord i søkemotorer.
Og aller viktigst, lag meget gode blogginnlegg.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

1 kommentar on "Hvordan starte å blogge?"

Lenker til denne posten

  1. Hvordan selge klær på nettet? | Hva & Hvordan

Legg igjen en kommentar