Hvordan søke jobb? Her er 5 gode tips

Skrevet av den 11. april 2016 in Generelt, Jobb - 0 kommentarer
jobbsøker
    • Søknaden bør være kort. Arbeidsgiver skal tilbringe dager foran bunken med søknader, og du får lite ut av å være for spesifikk i søknaden. Det viktigste er å ha med det eller de få punktene som gjør at arbeidsgiver skal stoppe ved akkurat din søknad. Hva gjør at du er godt kvalifisert eller interessant nok for at de skal velge nettop deg. Finn gjerne ut hva som er en turn off for arbeidsgiver.

 

    • Bruk tid på å tenke på og kjenn etter hva slags jobb du kunne tenke deg før du begynner å søke. Det er alltid lettere å få en jobb hvis du har noe erfaring på området. Fokuser på det du kan, det du er god på og glad i å gjøre, eller bygg videre på det du er god til, hvis du vil begi deg ut på et nytt felt. Gjør det forarbeidet som skal til for at du skal kunne se deg selv i bransjen eller stillingen før du begynner søkeprosessen. Her kan du lese mer om hvordan du gjør suksess på jobbintervjuet.

 

    • Det kan være fristende å gjøre noen justeringer på CV-en for å bli en mer attraktiv kandidat til stillingen. Det kan virke mot sin hensikt dersom intervjueren gjennomskuer dette under intervjuet. Det lønner seg derfor sjeldent å pynte på CV-en. Bedrifter er ofte mer interessert i kandidater som har potensiale til å vokse inn i stillingen. Det er sjeldent meningen at du skal kunne jobben fullstendig før du begynner.

 

    • Husk at en rekrutterer leser mange CV-er hver dag. Det er derfor viktig at CV-en har et godt oppsett. Den må være strukturert, og det bør være mulig for en rekrutterer å få oversikt over din arbeidserfaring, utdannelse og bakgrunn i løpet av noen få minutter. Du kan gjerne ha en forside som oppsummerer disse punktene og heller sende ved noen mer detaljerte sider. Datoer og årstall må være riktig. Det skaper fort en følelse av mistillit hos den som rekrutterer hvis dette ikke er gjort ordentlig. Her kan du lese mer om hvordan du utformer en korrekt CV.

 

    • Har du prøvd alle de overnevnte tipsene uten å ha suksess med det? Da kan det lønne seg å la et profesjonelt rekrutterings- eller bemanningsbyrå ta seg av deg og hjelpe deg gjennom jobbsøkerprosessen. De har den faglige kunnskapen og de riktige kontaktene som skal til for å sette deg i en job som passer deg og dine kvalifikasjoner. I Norge er det flere gode rekrutteringsbyråer som til en hver tid sysselsetter flere tusen mennesker I hele Norge. Velger du denne løsningen er det stor sjanse for å få en jobb du trives med. Du må ut med en liten sum penger for tjenesten, men til gjengjeld vil jobbsøkerprosessen være mye mer effektiv og raskere.

 

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar