Hvordan skrive en artikkel?

Skrevet av den 22. februar 2013 in Fritid, Jobb - 0 kommentarer

Profesjonelle skribenter er akkurat det, profesjonelle. Her er en steg for steg guide så du kan gjøre det samme.

Ta jobben på alvor. Når en profesjonell skribent har mottatt instruksjoner for en artikkel leser de instruksjonene nøye for å få en forståelse av hva som kreves. Gjør det du også, og deretter bør du notere ned de første tankene du får, enten om innhold eller om ting du ikke vil glemme

Spør deg selv hva du skal skrive om og på hvilken måte du skal fortelle om temaet. Tenk på potensielle lesere av artikkelen og skreddersy språket deretter. Er det en artikkel for en generell nettside, eller er det for en veldig profesjonell målgruppe med dyp innsikt i temaet?

Det nester er å skrive ned ideer og tanker om emnet. Profesjonelle forfattere gjør mye forskning om emnet de skal skrive om og skriver ned noen punkter eller spørsmål som de ønsker å drøfte eller besvare i artikkelen.

Hent inn bakgrunnsinformasjon fra flere kilder for å finne leseverdige poeng som ikke er allment kjent. Når du skriver en artikkel er det en god idé å ha noe relevant, annerledes og informativt å si og du bør sørge for å lest deg opp på emnet. Hvis du finner informasjon fra andre kilder må du enten henvise til kilden eller gjenfortelle innholdet med egne ord og tanker. Å kopiere kilder har ingenting med artikkelskriving å gjøre.

Legg innsats i å drive artikkelen frem, og ha mye nyttig tekst med høy relevans for temaet. Gjør deg selv og din tekst original, interessant og korrekt, og ikke kast bort verdifull plass på vås eller gjetting.

En generell utforming starter med å fange oppmerksomhet raskt, holde på leserens oppmerksomhet gjennom relevant informasjon i interessant språk og avslutter artikkelen med et slagkraftig poeng. Du kan gjerne bryte opp teksten ved å utheve eller skille ut veldig sentral informasjon.

Når artikkelen er ferdig, er den faktisk ikke ferdig. Det betyr at du lar arbeidet ligge, helst over natten, og går tilbake til det du har skrevet med nye øyne. Les høy for deg selv i sakte tempo Slik fanger du:
*Skrivefeil
*Tungt språk
*Overflødig informasjon
*… og ord du bør erstatte for å gjøre teksten mer leseverdig.

Mange tror at det å være en flink skribent betyr å skrive en ferdig artikkel raskt uten korrekturlesning. Det er feil. En god skribent leverer et feilfritt produkt som er så lett og moro å lese at det virker ut som en enkel jobb. Det får du kun til med trening, og ved å stadig sjekke ditt eget arbeid.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar