Hvordan skolde mandler?

Skrevet av den 4. januar 2013 in Hjem, Mat - 0 kommentarer

Å skolde mandler er ganske bokstavelig, du må nemlig ha de i kokende vann. Målet er ganske enkelt å fjerne det tynne brune skallet utenpå.

Ha mandlene du skal bruke i en kjele med vann og kok opp. La de koke i 15-20 minutter. La mandlene ligger i vannet til det er avkjølt. Etterhvert blir skallet porøst og du kan tørke sakllet av med fingrene. Mandlene bør tørke en time i stekeovn på 75 grader eller ligge utover bakebrett i en dag eller to.

Skoldede mandler kan du bruke til å lage marsipan:

Mal 500 gram skåldede mandler to ganger, den andre gangen maler du det med en lik mengde melis. Til slutt blander du inn en eggehvite og en teskje sitronsaft til en jeevn masse.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar