Hvordan sette opp et serverrom?

Skrevet av den 24. desember 2012 in Teknologi - 0 kommentarer

Å sette opp et serverrom er noe alle med litt IT-kunnskaper kan få til. Du trenger ikke nødvendigvis være en hardcore Unix administrator. Med litt gunnleggende IT-kunnskaper kan du gjøre jobben selv og spare penger. Det er flere ting du må huske når du skal sette opp ditt eget serverrom, les videre hvis du vite hvilke punkter du bør tenke over.

Romvalg

Det første du må tenke på er romvalget. Rommet bør ikke være i område med mye trafikk, men bør være lett tilgjengelig. Størrelsen bør vare tilstrekkelig til å romme utstyret og ha plass til fremtidig utvidelse. Serverrommet bør ikke brukes som lagerrom, bøttekott og lignende.

Sikkerhet

Sikkerhetsbehovet vil variere fra bedrift til bedrift og person til person, men sikkerhet bør man ta på alvor. Datamaskiner, harddisker, servere og annet elektronisk utstyr er dyrt og kan inneholde privat og sensitiv informasjon.

Rommet bør alltid være lukket og adgangsbegrenset til utvalgte personer som har noe der å gjøre. Syns du tv-serier som 24 er genialt og har ekstra penger på budsjettet kan du investere i en fingeravtrykk-lås.

Du bør også tenke på miljøvariabler som strømbrudd på grunn av uvær, jordskjelv, flom, brannfare og lignende.

Innkjøp av utstyr

Som med alt annet bør du ha et budsjett. Husk at du kanskje trenger penger til håndverkere om rommet må pusses opp.

Det kan være smart å kjøpe inn utstyr fra samme produsent for å sikre at alle komponetene jobber bra sammen.

Eksempel på innkjøpsliste:

– Nettverksutstyr
– Server
– Back up
– Kjøling

Kjøling av serverrom

Serverrommet må være tilstrekkelig avkjølt og ha god ventilasjon. For å sikre god ventilasjon og kjøling bør du ha opphevet gulv (datagulv) og dataromkjøling. Datautstyr yter bedre i kalde rom og øker levetiden.

Dokumentasjon

Når rommet og utstyret er satt opp bør du lage en dokumentasjon. Lag en tegning av rommet og skriv ned hvilket utstyr som er brukt. Dette kan være til nytte hvis noen andre skal ta over driftsansvaret eller når du skal bytte ut deler.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar