Hvordan sette inn tampong?

Skrevet av den 8. mai 2011 in Helse, Sex - 0 kommentarer

Mange jenter lurer på hvordan man skal sette inn en tampong. Her følger noen gode tips og råd for riktig tampongbruk:

  1. Tamponger finnes i ulike størrelser. Det er lurt å starte med den minste. Det er ikke noen regel for når en kan begynne å bruke tampong, det kan en gjøre så snart en har fått menstruasjonen. Husk å vaske hendene før og etter du skal ta ut tampongen og sette inn en ny.
  2. Les først gjennom instruksen i pakken. Trekk i båndet på tampongen og fjern emballasjen. Rett ut uttrekkssnoren. Kontroller at den sitter godt fast og at den henger fritt ned. Hold tampongen forsiktig og trykk fingertuppen inn i bunnen av tampongen.
  3. Slapp av og ta deg god tid. Hvis du er anspent, spenner du musklene. Plasser deg i en stilling som er behagelig for deg. Du kan for eksempel sitte på toalettet med knærne godt fra hverandre, stå med lett bøyde knær og bena godt fra hverandre eller stå med den ene foten på toalettsetet.
  4. Hold den nederste delen av tampongen mellom tommel og langfinger mens pekefingeren holdes på bunnen. Hold hudfoldene foran skjedeåpningen fra hverandre med den andre hånden. Slapp av og skyv tampongen forsiktig inn i skjeden så langt det går med pekefingeren, oppover og bakover mot korsryggen. Tampongen skal nå sitte riktig. Du må sikkert skyve inn med det meste av pekefinger før tampongen er på plass.
  5. Uttrekkssnoren skal henge fritt utenfor kroppen og du skal ikke kunne kjenne tampongen. Fjern alltid tampongen før du setter inn en ny. Husk å fjerne den siste tampongen når mensen er over.

Tamponger er kun beregnet på å suge opp menstruasjonsvæske. Ikke bruk tampong mellom hver menstruasjon eller mot utflod, da bruker du truseinnlegg. Du bør skifte tampong hver 4. time og oftere hvis du blør mye. Du bør ikke sove med tampong om natten. Hvis tampongen er i for lenge, kan det oppstå bakterieinfeksjoner.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar