Hvordan lage sushirull?

Skrevet av den 20. august 2014 in Mat - 2 kommentarer

Vi har laget en artikkel om å hvordan rulle sammen sushi og hvordan koke sushiris. Her kommer forslag til to spesifikke ruller å lage, begge med fersk fisk. Den ene er Red Dragon Roll og den andre er Smoked Salmon Roll.

Til Red Dragon Roll for to trenger du
3 dl Sushiris
4 ark Noritang
1 Avocado
120 gram Rå tunfisk
1 krydderblanding av tre teskjeer ferskmalt pepper, en teskje knust noritang tre teskjeer appelsinskall en halv teskje chilipulver, en teskje sesamfrø og to teskjeer presset hvitløk
en kvart agurk
1 dl Tobikokaviar
en kvart ristet løk
1 tsk sesamfrø


Hak tunfisken og krydderblandingen sammen og kutt avokadoen uten skall i tynne skiver og agurken i tynne strimler. Forbered ris og noritang og legg avokado, agurk og tunfisk blandet med krydder som fyll i rullen og fullfør rulleprosessen. Server med ristet løk, sesamfrø og kaviar over rullen.

Smoked salmon roll for to:

120 gr røkelaks

2 tsk pepperrot

Juice av en halv sitron

100 gram kremost etter ønske

20 gram kapers
Del røkelaksen i små skiver og legg de i en blanding av hakket kapers, hakket pepperrot og sitronjuice. 
Forbered sushiris og følg de grunnleggende sushirullrådene.
Spre et lag kremost over risen på den nedre enden av noritangen og legg røkelaksen over. Topp med litt av marinaden og fullfør rullingen.

PS: Vil du ha flere gode oppskrifter på fiskeretter? Besøk REMA 1000 på nett, som tilbyr en rekke spennende oppskrifter!

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

2 kommentarer on "Hvordan lage sushirull?"

Lenker til denne posten

  1. Hvordan håndrulle sushi? | Hva & Hvordan
  2. Hvordan lage sushi ris? | Hva & Hvordan

Legg igjen en kommentar