Hvordan lage sushi?

Skrevet av den 2. mai 2011 in Mat - 0 kommentarer

Sushi er en matrett som blir stadig mer populær. Derfor er det kanskje ikke så rart at stadig fler også spør seg om hvordan man lager sushi. I denne korte guiden vil vi ta for oss hva sushi er og hvordan man lager den eksotiske matretten.

Hva er sushi?

Sushi er fra Japan, og er en rett bestående av ris, rå fisk og grønnsaker. Til sushi bruker man ofte tilbehør som wasabi, soyaolje, advokado og ingefær. Det finnes flere typer sushi, og alle typene kommer i mange varianter. Krabbe, scampi, laks, tunfisk, kveite og ål er bare noen av fisketypene som blir brukt.

Hvilket tilbehør finnes?

  • Soyasaus: Ofte brukt til å dyppe biter i, men er opprinnelig til å ha på fisken og i små doser. Dette for å ikke overdøve fiskesmaken.
  • Wasabi: Grønt krydder som ofte er veldig sterkt. Brukes til å spice opp maten.
  • Gari: I følge japansk skikk skal man spise gari etter et sushimåltid. Dette er tynne skiver med ingefær som rensker opp munnen og skal drepe fiskeånden.
  • Ocha: Japansk, grønn te som blir servert med maten.
  • Chopsticks: Pinner til å spise maten med.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar