Hvordan lage pizza?

Skrevet av den 2. januar 2013 in Fritid, Mat - 0 kommentarer

Er du lei av Grandiosa, eller leste du vår artikkel om å få flat mage, der vi anbefalte å lage mat selv i stede for å kjøpe ferdiglaget? Har du rett og slett bare veldig lyst på hjemmelaget pizza? Denne oppskriften har artikkelforfatteren dratt til Italia for å lære!

Den delen av en pizza som enten redder eller ødelegger er selve bunnen. Følge vår oppskrift og enkle tips, og du er nærmere suksess en noen gang før.

Slik lager du pizzabunn til 1-2 personer:

Ingredienser:
600 dl siktet hvetemel
2.7 dl lunket vann (forsøk å være helt nøyaktig, vann bør utgjøre ca 45 % av melmengden)
Tørrgjær
Olivenolje
Litt salt eller tørkede urter.

Fremgangsmåte:
Ha ca en spiseskje tørrgjør over vannet og la de stå noen minutter til gjæren løser seg opp. Tilsett en raus spiseskje olivenolje og rør godt. Dryss en klype salt eller urter i melet, rør rundt og tilsett vann. Rør mel og vann sammen, og når det har formet en håndfast deig kan du velve den over på en arbeidsflate og elte det hele. En god pizzabunn skal være myk, litt klebrig, og gi lett etter for press fra fingrene dine. Sett den til side og hev i 45 minutter. Etter 45 minutter slår du deigen sammen og lar den heve på ny i 45 minutter. Dette er det viktigste trinnet for å lage en perfekt deig, og det er vært å vente på.

I mens kan du lage saus. En pizza i Italia serveres vanligvis med tomatsaus eller helt uten saus. Pesto er mindre vanlig, men er veldig godt!

Tomatsaus:
Brun lwtt en halv løk i en varm panne med et par feddhvitløk, tilsett pepper og en raus mengde urter og en boks flådde eller hakkede tomater. Rør rundt og la det koke i 15 minutters tid.

Pesto:
Hakk sammen i en blender en pose pinjekjerner, en basilikumplante, 3 hvitløksfedd, 100 gr. revet parmesan, ferskmalt pepper og 1 dl olivenolje eller nok olje til en glatt blanding.

Sett sammen pizzaen:

Sett en stekeovn på 250 grader. Kjevl deigen ut (en purist vil si at du ikke bør bruke kjevle men bare hendene). Dekk bunnen med saus, og topp med ost og ditt favorittfyll.

Her er et vanlig og noen utradisjonelle forslag til fyll:

Tomatsaus og mozzarellaost. (Klassisk Margherita)
Pesto, revet norvegiaost, tørkede tranebær, pinjekjærner og noen biter brie (Vegetariansk alternativ)
Tomatsaus, ost og spekeskinke (smaker best om skinken legges på når pizzaen er ute av stekeovenen)
Dropp saus og legg på ost og marinerte potetbiter laget av kokte poteter, olivenolje og rosmarin. (Typisk fra Roma)

Pizzaen stekes på høy varme i den nederste delen av ovnen.

For en god pizza er bunnen det aller viktigste.

For en god pizza er bunnen det aller viktigste.

Med årene har det også kommet mange gode restauranter som lager ekte italiensk pizza med gode råvarer fra Italia og Norge. Er du typen som foretrekker restaurant fremfor å gjøre det selv, så har vi tips til gode restauranter i Oslo og Bergen her:

God fornøyelse og lykke til med deigen!

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar