Hvordan fjerne virus

Skrevet av den 31. desember 2012 in Generelt, Teknologi - 1 kommentar

Har maskinen din staret å oppføre seg rart i det siste? Dukker det stadig opp ukjente websider når du starter nettleseren, sendes det ut e-post du ikke kjenner til eller er maskinen merkelig treg? Du kan ha virus, og det første rådet er; ikke få panikk!

En ting alle trenger er et antivirus program. Dette er programvare du laster ned til din maskin, og som er spesialdesignet for å bekjempe datavirus. Et god antivirusprogram bør ha en brukervennlig løsning, ofte oppdateringer og komme med en «brannmur», begrepet på et program som stopper fiendtlige angrep på din maskin. Store navn innen virusprogramvare er McAfee, Symantec, AVG og Avast. Besøk de under og beskytt din maskin idag!

http://www.mcafee.com
http://www.symantec.com
http://free.avg.com
http://www.avast.com

De fleste antivursleverandørene har en testversjon eller en gratis versjon så du kan prøve ut tjenestene, og programmet lastes ned over internett.
Hvis du har virus og ingen antivirustjeneste er å anskaffe et slikt program første steg.

Når du har kjørt antivirusprogrammet og sett at viruset er fjernet, bør du starte maskinen på nytt og kjøre programmet igjen. Finner programmet ingen virus er maskinen ren. Det kan hende at antivirusprogrammet finner det samme viruset på maskinen en gang til, da bør du gå grundigere til verks. Skriv ned navnet på viruset som stadig returnerer, og gå til hjemmesiden for ditt antivirusprogram. Der vil du som oftest finne alle filnavn som er relatert til viruset, og hvor på din maskin filen mest sannsynlig er. Slett fil etter fil manuelt, og når du er ferdig kan du dobbeltsjekke med et nytt søk via antivirusprogrammet.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

1 kommentar on "Hvordan fjerne virus"

Lenker til denne posten

  1. Hvordan få raskere PC | Hva & Hvordan

Legg igjen en kommentar