Hvordan fjerne kviser?

Skrevet av den 17. januar 2013 in Helse - 0 kommentarer

Når en pore i huden blir fortettet eller vokser kan en kvise bli resultatet. Ingen liker de, men alle får de en gang i blant uansett hva du gjør. Vi har noen tips for å fjerne kviser.

Den gyldne regelen innen hudpleie er å aldri presse en kvise vekk. Det er lett å tro at å presse på kvisene fjerner de, men tro om igjen, for det er faktisk alt annet enn sant. Selvom det virker som en rask og lettvint løsning blir huden irritert og poren vil mest sannsynlig fortsette eller forverre kvisetilstanden. Du kan også overføre bakterier fra fingrene som blander seg med huden i ansiktet. Arrene som etterlates etter å ha presset vekk kvisen varer lengre og ser værre ut, så unngå fristelsen. Det er ikke verdt innsatsen siden det er veldig innefektiv behandling.

God og effektiv kvisebehandling er målrettet hudpleie inntil kvisene går vekk. Vask hendene grundig før du berører ansiktet. Vask ansiktet med varmt vann og ansiktsvask i rolige og forsiktige bevegelser. Ikke utføre raske bevegelser. Så tørker du huden forsiktig uten å skrubbe, da skrubbing raskt til hver side kan spre bakterier rundt i ansiktet og forårsake kviser andre stedet. Når ansiktet er tørt har du på en krem med salisylsyre over punktet med kvisen. Det vil tørke ut poren, drepe bakterier og forminske ubehageligheten rundt kvisen. Så lar du bare ansiktet være. Gjenta prosessen morgen og kveld, men hold hendene unna ansiktet ellers. Plukking og pirking hjelper som nevnt ikke.

Generelt anbefales det og opprettholde sunne daglige vaner for å forhindre kviseutbrudd. Det er enklere å lage en god vane enn å fjerne en kvise etter at den har kommet. Sunn diett og ansiktspleie to ganger daglig med ansiktsvask, toner og fuktighetskrem samt en mer speisalisert kvisekrem for særlig utsatte områder er veien å gå.

Noen myter og kjerringråd kan hjelpe, andre ikke. Det er mange rykter om hva som hjelper, så vær forsiktig med hva du forsøker, da noen ting kan gjøre mer skade enn nytte. Forslag du bør unngå er tannkrem eller alkoholholdige væsker. Ting du kan forsøke er en isbit for å begrense hevelsen, eller å ha på honning som du lar være i 20 minutter før du vasker det vekk.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar