Hvordan finne parkering i Oslo

Skrevet av den 2. april 2016 in Fritid, Generelt, Jobb, Motor - 0 kommentarer
Parkeringshus

Parkeringsguiden i Oslo

Oslo kommune ved Bymiljøetaten administrerer gateparkering, enkelte parkeringsplasser ved turområder og ved kollektivknutepunkt i Oslo. Det finnes både gratis- og betalingsplasser i Oslogatene. Parkering med avgift reguleres med skilt, er delt inn i ulike prissoner. Områder i sentrum med høy trafikk har høyest timetakst.

Elbiler og hydrogenbiler parkerer gratis på offentlig avgiftsparkering.
Avgiftstiden I Oslo er fra januar 2016 kl. 09.00-20.00 på alle kommunale parkeringsplasser, både på hverdager og på lørdager.
Her kan du finne en oversikt over de forskjellige takstsonene

Private parkeringshus i Oslo:

Europark
Europark har 15 parkeringsområder i Oslo sentrum, i tillegg til parkeringshus på Norges Varmesse, Oslo Lufthavn Gardermoen og Asker stasjon. Europark tilbyr en rekke leie- og bedriftsavtaler, og en rekke betalingsløsninger.

Q-Park
Q-Park driver 98 større og mindre parkeringsområder i Oslo, både parkeringshus og parkeringsplasser. Mange av dem i tilknytning til kjøpesentre og idrettsanlegg.
Q-Park og Oslo Kino tilbyr kinoparkering for kun 49 kroner (totalpris kl. 18.00-24.00) i fem parkeringshus tilknyttet sentrale kinoer i Oslo (Colosseum, Vika, Felix, Saga og Klingenberg). Billetten på stemples i kinoen.

TimePark
TimePark driver 17 større og mindre parkeringsområder i Oslo, både parkeringshus og parkeringsplasser. Flere av dem er i tilknytning til kjøpesentre.

Park Nordic
Park Nordic driver flere parkeringsanlegg i Oslo, blant annet i tilknytning til boligområder og til kjøpesentre.

OnePark
OnePark driver fem parkeringshus i Oslo med mulighet for både leie og alminnelig korttidsparkering. De fleste parkeringshusene ligger I Oslo sentrum. OnePark tilbyr også Autopay som gjør det enkelt for deg å betale og gjør deg sikker på å unngå bot, uansett hvor lenge du står parkert.

Annen parkering:

Bymiljøetaten har etablert mange kommunale parkeringsplasser med mulighet for lading, reservert for elbiler. Ladestasjonene er låst, men nøkkel, strøm og parkering er gratis. Nøkkel fås ved å kontakte Bymiljøetaten.

Her kan du se kart over elbil-parkeringsplasser og ladestasjoner i Oslo 

De fleste private parkeringshus har også plasser reservert for elbiler. Se de enkelte parkeringsselskapene for informasjon om retningslinjer, priser og hvor disse finnes.

Gratisparkering i Oslo.
Oslo Pass fra Visit Oslo gir gratis parkering på alle kommunale parkeringsplasser i Oslo. NB: Egne regler gjelder.

Parkering langs offentlig vei er stort sett gratis. Vær imidlertid oppmerksom på at mange områder, spesielt i sentrum er avgiftsbelagt. Følg skiltanvisninger om avgiftsbelagt parkering, begrenset parkeringstid etc.

Beboerparkering i Oslo.
Deler av bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Gamle Oslo har beboerparkering, som gir beboere i området gratisparkering hele døgnet. Beboerparkering krever beboerkort. Beboerkortet koster 300 kroner per år.

Betale med mobil.
Enklere parkeringsbetaling? Easypark og Onepark lar bedrifter og privatpersoner betale parkeringen med mobiltelefonen. Gjelder både kommunale og private parkeringsplasser.

Parkering Oslo Lufthavn Gardermoen.
Skal du reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, finnes det mange parkeringsmuligheter i nærheten av flyplassen.
Parkeringshusene og parkeringsplassene nærmest terminalen drives av Europark.
Gardermoen parkering: Inngjerdet og bevoktet parkering med shuttlebuss til terminalen.
Flight Park Gardermoen: Henter og leverer bilen din ved avreise og tilbakekomst.
Dalen Parkering Gardermoen: Inngjerdet og bevoktet parkering med shuttlebuss til terminalen.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar