Hvordan få det meste ut av treningen

Skrevet av den 3. august 2017 in Helse, Mat - 0 kommentarer
Trening

Kosthold og trening henger tett sammen. Skal du gå ned i vekt, eller bare ønsker å få mest mulig ut av treningsøkten din, er det viktig å følge en kostholdsplan som støtter dette.

Et sunt kosthold er sammen med regelmessig fysisk aktivitet grunnlaget for god helse. Det reduserer risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og type 2-diabetes. Det gjør deg også rustet til å komme deg gjennom en hektisk hverdag.

For en personlig trener er det en del av jobben å veilede kundene til et kosthold som er i samsvar med treningen. Et riktig kosthold er viktig for å kunne yte optimalt. Det gir deg bedre overskudd i hverdagen, ikke bare på treningssenteret, noe som må sies å være et mål for alle som ønsker en sunn rutine i hverdagen.

Som en generell regel er det viktig å sørge for et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk. Samtidig er det viktig å begrense inntaket av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Et sunt kosthold betyr også å sørge for en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, kontra hvor mye energi du bruker på fysiske aktiviteter.

Skal man gå ned i vekt krever det en god dose pågangsmot og motivasjon. Det er en utfordrende prosess å sette i gang og det kommer garantert flere utfordringer langs veien. Har man behov for å gå ned i vekt har man også ofte et usunt kosthold. Det er derfor viktig å se på trening, kosthold og livsstil som en helhet, slik at man får et fullverdig utbytte av treningen.

Et godt steg på veien når man skal gå ned i vekt eller legge om kostholdet sitt er å videreutvikle sin kunnskap om ernæring. Her er en personlig trener til uvurderlig hjelp. Som personlig trener er man opplært i hvordan kroppen fungerer, hvordan næringsstoffer påvirker kroppen og hvordan dette henger sammen med fysisk aktivitet.

Sammen kan dere utvikle et kosthold som passer livsstilen og situasjonen til personen som skal gå ned i vekt og ikke minst gå konkret igjennom hva man eventuelt bør redusere og innføre på menyen. Ikke minst vil en personlig trener hjelpe personen som skal legge om livsstilen sin til å finne motivasjonen som gjør dette mulig.

Ønsker du å lære mer om kosthold og trening? Active Education tilbyr flere spennende kurs.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar