Hvordan få bredbånd på landet?

Skrevet av den 1. desember 2015 in Fritid, Generelt, Hjem, Teknologi - 0 kommentarer
landskap

Halvparten av Norges befolkning bor utenfor de store byene. Enten i mindre tettsteder eller på landsbygda. Det skal ikke være forskjell på folk, og derfor skal vel også landlige beboere og andre folk som bor ulendt til, også ha tilgang på internett. Det er vel ikke en gode som er forbeholdt de som bor i de store byene? I dagens samfunn ser vi faktisk se sånn ut, men ikke det er allikevel ingen grunn til bekymring. Enkelte leverandører spesialiserer seg faktisk på å levere internett til nettop deg som bor oppå fjellet, innerst på den gamle grusveien, eller ute i havgapet.

Satellitten KA-SAT dekker hele Norge, og ligger ca 20 grader syd på himmelen i Sør-Norge, og 10 grader sør i Nord-Norge. Satellitt er en av måtene du kan få deg god internett dekning, selv langt utenfor allfarvei. Har du sikt, har du dekning. Nesten hver eneste husstand i Norge kan få internett via satellitt. Hvis du vil lese om noen som har hatt stor suksess med satellitt, kan det være en god ide å lese om Svein og hans famile som fikk superdekning via satellitt.

Et annen måte man kan få bredbånd på, som ikke alle har tenkt på, men som kan være et godt alternativ til satelitt er 5G bredbånd. 5G bredbånd er raskt bredbånd som sendes trådløst til en fastmontert antennemottaker på huset ditt. Begrepet 5G har opphav i frekvensen 5 Ghz, og du kan surfe på internett så lenge du vil, uten å bekymre deg om datakvoter. Du kan enkelt finne ut om du har tilgang til 5G bredbånd ved å kontakte en leverandør som dekker ditt område.

Begge de overnevnte er veldig gode alternativer for deg som trenger bredbånd, men som faller utenfor dekningsområdet til de store aktørene som leverer til byene. Leveringstiden for internett av denne typen er vanligvis 7-14 dager, og monteringen gjøres veldig enkelt selv.

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar