Hvordan bruke Twitter?

Skrevet av den 9. januar 2013 in Fritid, Teknologi - 1 kommentar

Leste du vår artikkel om hvordan få twitter? Vi hjelper deg med å ta din nye Twitterprofil i bruk.

De ulike sosiale medier som finnes på internett har forskjellige fordeler og bruksområder. Twitter er rendyrket for en type bruk, nemlig å dele øyeblikkelig kortfattede tanker og opplevelser. Det kan være et morsomt verktøy for å holde kontakt med nettverket ditt, og informasjonen du deler er mer ensartet og kanskje mer essensiell for både deg og dine venner. Så vel dagligdagse som verdensomspennende hendelser kan skrives om i det samme konkrete konseptet, alt du vil si bør dekkes av 140 tegn. Kanskje virker Twitter uforståelig eller unødvendig for nybegynnere, men med en liten innsats og masse moro kan du beholde varige vennskap eller kanskje søke digital berømmelse? Her er «ordboken» du bør kunne:

Tweet – en enkelt beskjed du sender ut til dine følgere. Beskjeden er på 140 tegn eller mindre, og kan inkludere «@» som referanse til andre brukere, hashtags, eksterne lenker, eller bare vanlig tekst.

Twitre – å legge ut en tweet.

Følgere – De som følger og har bedt om å motta dine tweets.

Retweet eller «RT» – ta en tweet fra en bruker og sende den ut en gang til via din egen profil. Twitter oppdaterer automatisk med hvem som twitret opprinnelig. Dette er en kjekk måte å dele andres tweets du synes er viktige med dine egne følgere.

TweetUps – et virituelt møte på Twitter.

Trending (TTS) – «trending topics» er temaer som mange forskjellige brukere over hele verden Twitrer om samtidig.

Lister – En måte å organisere hvem du følger på.

Hashtag – Skriv # foran et ord for å knytte en tweet til et bestemt tema og gjøre tweeten enklere å oppdage for brukere som søker etter tweets.

Føler du at trenger flere råd for å komme  i gang på Twitter? Les vår artikkel om å sette opp profilen din.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

1 kommentar on "Hvordan bruke Twitter?"

Lenker til denne posten

  1. Hvordan bruke twitter - de 2? | Hva & Hvordan

Legg igjen en kommentar