Hvordan bli jurist?

Skrevet av den 10. januar 2013 in Jobb - 0 kommentarer

En jurist formidler tolkning av kompliserte lovtekster enkelt og forståelig til privatpersoner og bedrifter.  Jurister jobber også som advokater og dommere i det juridiske system, der du skal representere folk i en rettsak eller felle en dom i en rettsak. Men husk at mye av jobben foregår på kontoret med å lage mange forskjellige avtaler og utføre det vi kaller rettshjelp.
Du må jobbe en stund som advokatfullmektig og få advokatbevilling før du kan jobbe selvstendig som advokat.

De viktigste egenskapene til en jurist er å kommunisere klart, tydelig og forståelig både skriftlig å muntlig, og å tilegne seg informasjon fra kompliserte skriftlige kilder. Du må trives med å finne ut hvordan du kan løse problemer best mulig, og være komfortabel med å forsvare både skyldige og uskydlige klienter samt å mekle mellom ulike personer.

For å bli jurist må du oppnå mastergrad i rettsvitenskap, noe som tilbys ved flere norske universiteter. Det kreves generell studiekompetanse fra videregående, men det er hard konkurranse om studieplassene og jusstudenter har ofte sterke karakterer fra videregående. Du kan studere delvis i utlandet, men jus handler mye om lokale lover og relger i hvert land, så du må få godkjent utdannelsen du har fra utlandet ved et norsk universitet og fullføre nødvendig antall år i Norge.

En gjennomsnittelig startlønn for en jurist er ca 430.000 kroner.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar