Hvordan bli jøde?

Skrevet av den 4. januar 2013 in Fritid - 0 kommentarer

Konvertere til jødedommen involverer både mange livsstilsendringer og studier av hellige skrifter, skikker og språk. Å bli Jøde innebærer ikke bare en religiøs endring, men også å omfavne det Jødiske folk, dets kultur og dets historie. Konvertering til jødedommen er en prosess som styres av jødisk religiøs lov. Konvertering er overvåket av en religiøs domstol, som må være overbevist om at konvertitten er oppriktig i sitt ønske om å konvertere, at en konverterer av fri vilje og har en tilfredstillende kjennskap til jødisk tro og praksis. Deretter følger et rituelt bad, såkalt mikveh. I tillegg må en mannlig konvertitt gjennomgå omskjæring om det ikke allerede er gjort.

Du bør gjøre deg kjent med om du ønsker å være del av et mer ortodoks eller mer liberalt jødisk samfunn, fordi ortodokse jøder vanligvis ikke akseptere gyldigheten av konverteringer gjort av ikke-ortodokse institusjoner.

Den eneste akseptable grunnen for å konvertere er fordi personen mener Jødisk tro og kultur er det rette. Det er ingen annen grunn som kan aktivere en person til å virkelig å gå inn i pakten mellom Gud og det jødiske folk, og gjøre det fritt, uten reservasjon og til utelukkelse av alle andre trosretninger. Konvertering til jødedommen er ikke noe som bør gjøres for lettvint. Rabbineren vil ønske å være sikker på at personen virkelig ønsker å konvertere, og at de vet hva de gjør. Historisk skulle rabbineren teste konverittet ved å avvise personen tre ganger, for å se hvor oppriktig og bestemt konvertitten var. Dette er uvanlig i dag.

For å konvertere bør du starte med å gå til religiøse samlinger og finen en rabbiner som kan være din samtalepartner gjennom prosessen. Her er noen spørsmål du kan tenke over:

Hvorfor ønsker du å konvertere?

Hva vet du om jødedommen?

Konverterer du av egen fri vilje?

Har du diskutert konvertering med familien din?

Vil du akseptere jødedommen som eneste religiøs tro og praksis?

Vil du gå inn i pakten mellom Gud og det jødiske folk?

Vil du oppdra dine barn som jøder?

Er du villig til å studere for å konvertere?

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar