Hvordan bli jagerflypilot?

Skrevet av den 10. januar 2013 in Jobb - 0 kommentarer

En pilot styrer alle typer flyvemaskiner. Det stilles krav til godt syn, god fysikk og god mental helse. Piloter kan jobbe både i privat og offentlig sektor, som f.eks. helikopterpilot eller jagerflypilot. Piloten er often sjefen for flyet, og tittelen da er kaptein. Det ansvaret kan man ha alene eller sammen med en styrmann.

En pilot trenger sterk beslutningsevne for å bedømme vanskelige situasjoner raskt. Det er viktig å være ved god helse, og piloter gjennomgår ofte medisinske tester. Det er en ansvarsfull jobb, så sterk psyke og evne til å håndtere press er viktig.

Du kan enten utdanne deg ved privatskoler i inn- og utland eller i Forsvaret. Universitetet i Tromsø tilbyr en offentlig utdanning som bachelor innen luftfart. I Forsvaret er utdanningen gratis, men du må forbli ansatt i Forsvaret i minst 15 år inkludert 3 års utdannelse. Privat utdanning kan du ta uten plikttid, men det er veldig kostbart. Noen private skoler kan delvis finansieres gjennom lånekassen. Husk at mange skoler stiller krav om fordypning i realfag fra videregående.

En pilot kan oppnå høye lønninger, men dette varierer mye etter hvor du er ansatt.

Les mer om Luftforsvarets flygerskole

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar