Hvordan bli interiørarkitekt?

Skrevet av den 10. januar 2013 in Jobb - 0 kommentarer

En interiørarkitekt planlegger, utformer og setter sammen valg for å innrede rom innvendig både i private boliger og i andre typer hus. Det er ofte forventet at interiørarkitekten er oppdatert på moderne trender innen bolig, har smarte eller kreative løsninger og setter sammen farger og møbler som passer sammen. Det kan være at du som interiørarkitekt vil planlegge helt nye hus eller ominnrede eksisterende rom. Det er mye teninger og detaljerte skisser som må lages i det daglige arbeidet.

En interiørarkitekt liker å se for seg hvordan uferdige hus og boliger vil komme til å se ut. Du vil måtte kombinere sans for detaljer med masse kreativitet, og like og hele tiden lage nye løsninger. Det er også viktig at en interiørarkitekt kommuniserer lett egne tanker og forslag, både med ord og tegninger.

Det er mange alternative utdanninger du kan ta innen arkitektur, interiør og design. Flere norske universiteter tilbyr både 3-årig bachelor og 5-årig mastergrad, så sjekk med de studiestedene du kan tenke deg å gå ved. Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening autoriserer interiørarkitekter, og kun som autorisert kan du bruke tittelen Interiørarkitekt MNIL.

Lønnen varierer litt. Det finnes firmaer som ansetter interiørarkitekter, men mange av de flinkeste har eget firma de jobber i. For å lykkes kreves det å markedsføre deg selv og dine ideèr godt.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar