Hvordan bli coach?

Skrevet av den 10. januar 2013 in Jobb - 0 kommentarer

«Coach» er et engelsk ord som i denne sammenheng betyr å være veileder for folk som som trenger eller går igjennom store endringer i sine liv.  En coach er gjerne oppriktig interessert i andre mennesker og vil gjerne jobbe med forskjellige folk på ulike stadier i livet. Du bør like å jobbe med å hjelpe andre til å lykkes, og du bør ha en tro på hvert enkelt menneskes evner og ferdigheter.

For å ta utdannelse som coach er det formelle kravet å ha generell studiekompetanse fra videregående skole. Men en coach møter ofte mennesker i krevende situasjoner, så lang og bred livserfaring er viktig for å bli en dyktig coach. Den norske coach forening samarbeider med skoler de anbefaler. Disse skolene tilbyr kurs innen coaching som samsvarer med krav fra den norske coach forening. Disse kravene innebærer å ha deltatt på forelesninger, lest et bredt pensum, fullført skriftlige oppgaver og deltatt på samlinger. Ved endt utdannelse kan du bli sertifisert ved hjelp av den norske coachforening. Det kan være lurt da det er viktig som coach at menneskene du jobber med stoler på deg og din erfaring.

Lønnen er veldig vikende da mange coacher jobber i eget firma eller i små selskap med ulike lønnstrukturer. Motivasjonen for mange coacher er nok først og fremst og kunne hjelpe medmennesker til å utnytte egne evner bedre. Les mer på www.coachforening.no

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar