Hvordan bli brun?

Skrevet av den 4. januar 2013 in Fritid, Helse - 0 kommentarer

I all hovedsak er det to måter å bli brun på, med eller uten sol. Du kan bli brun uten sol ved å velge en av de mange brunkremer til salgs på apotek eller parfymerier. Du maserer kremen inn i huden hjemme, og gradvis vil pigmentene i huden ta til seg fargen og gi huden en skjønn glød. Det er helt trygt, og skaper ingen bekymringer eller skader slik som solen kan gi. Brunkremer fungerer også som fuktighetskrem, så det er en 2 i 1 løsning.

Med den lange vinteren vi har i Norge vil mange forsøke solstudio. Forskning viser at solsenger kan være veldig risikofylt for huden. Huden kan også bli rød og brent, og hver gang du blir brent øker faren for hudkreft senere i livet. Et alternativ er salonger som tilbyr spraybruning. Profesjonelle hudeksperter srayer hele kroppen din med et pigmentlag som etterlater huden glødende og med et jevn brun farge. Behandlingen varer i 7-10 dager, og effekten er omfattende da du etter 30 minutter har forandret den bleke vinterhuden til en frisk brun hud.

Vil du bli brun i solen bør du bruke en annerkjent solkrem med lav faktor. Faktor mellom 4 og 15 holder som regel, avhengig av hvor sårbar huden din er og hvor vant til sol du er. Påfør solkrem flere ganger om dagen, og etter hver gang du har badet. Soling uten solkrem kan i værste fall påføre deg forbrenning eller irreversible skader. Sørg for at huden din ikke er tørr, da tørr hud responderer dårlig til sol. Du kan veksle på å bruke solkrem og vanlig fuktighetskrem mens du soler deg for å holde huden hydrert. Ha på lite klær for maks effekt, og bytt det du har på deg slik at stropper ikke etterlater klare skiller mellom brun og hvit hud. Klærne dine bør ha så få stropper som mulig. Har du punkter på kroppen som vanligvis blir brent raskere enn resten av huden bør du dekke til dette md klær eller håndklær tidlig i solingen om du ønsker å være ute lenge.

Forsøk å plassere deg i forhold til solen så solstrålene treffer jevnt over hele kroppen. Ligger du kinkig til får du en ujevn farge og må bruke et par dager på å jevne hudfargen ut.

Skift posisjon og ligg på på ryggen, magen og siden for å få en jevn brun farge og for å hvile huden oftere. Ikke være ute for lenge, del opp solingen og ta ofte pauser vekk fra solen. Ved endt soling bør du påføre en fuktighetskrem som gjør at fargen varer lenger.

Vil du sole deg uten solkrem anbefaler hudleger å kun ligge 15 minutter på hver side i direkte eksponering for sol.

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar