Hvordan behandle trang forhud?

Skrevet av den 8. mai 2011 in Helse, Sex - 0 kommentarer

Trang forhud er vanlig hos ungdom i tenårene. Dersom du har smerter når du trekker forhuden helt tilbake (eller hvis det ikke er mulig å trekke forhuden helt tilbake) tyder det på at den er for trang. Det finnes flere muligheter for å rette på dette.

Det første du kan prøve er å smøre forhuden din inn med en krem som inneholder kortison morgen og kveld i seks-åtte uker og så forsøke å tøye forhuden forsiktig ved å prøve å trekke den tilbake. Det er ikke meningen at det skal være veldig vondt og du skal heller ikke ta i så det begynner å blø. Etter hvert vil forhåpentligvis forhuden vide seg ut slik at du får trukket den skikkelig tilbake uten smerter. Dersom den blir trangere etter en liten stund kan du gjenta denne prosedyren.

Det går an å forsøke med Hydrokortison krem som man får kjøpt på apoteket uten resept, men ofte må trengs sterkere krem og da må du til lege for å få resept.

Når du smører med Hydrokortison eller andre reseptbelagte midler, skal disse smøres på selve forhuden og du må prøve å komme så godt til som mulig. Hva som er innside og hva som er utside av forhuden kommer an på hvor langt man klarer å dra den tilbake, men alt skal smøres. Hvis du har sår hud så må du vente med behandlingen til huden er leget.

Dersom dette ikke hjelper, bør du enten oppsøke fastlegen din eller lege ved helsestasjon for ungdom. Legen kan henvise deg til en kirurg som kan vurdere om du bør opereres eller ikke. Dette gjelder spesielt ved smerter og hvis du ikke får trukket forhuden skikkelig tilbake når penis er slapp.

Det er viktig å få gjennomført en slik operasjon når forhuden er alt for trang. Hvis dette ikke gjøres kan du få smerter, blødninger og ubehag ved onani og samleie.

Operasjonen er ikke stor, du får vanligvis reise hjem fra sykehuset samme dag. Hvordan operasjonen gjøres er litt forskjellig. I de fleste tilfeller skjærer kirurgen forhuden med to snitt og syr den sammen på en spesiell måte slik at den blir videre. Etter operasjonen vil forhuden kunne trekkes tilbake, men utseende på den vil bli litt annerledes. Dersom dette er aktuelt for deg, vil kirurgen forklare deg nøyaktig hva som skal skje under operasjonen før du blir operert.

Du betaler vanlig egenandel hos legen (ca. 130 – 160 kroner), mens selve operasjonen er gratis ved norske sykehus.

Etter en slik operasjon er det viktig å holde penis i ro i noen uker. Hvis sårene har grodd fint skal det ikke være noe problem å være seksuelt aktiv etter 2-3 ukers tid.

Når det gjelder sex:
Så lenge du passer på å rulle kondomet helt ned på roten, vil ikke det at forhuden din er litt trang ha noe å si for hvor godt kondomet sitter.
Selv om du ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det.

På nettstedet www.unghelse.no finner du en oversikt over alle landets helsestasjoner for ungdom. Der kan du finne den helsestasjonen som ligger nærmest der du bor.

For å finne ut hvem som er fastlegen din kan du ringe Fastlegetelefonen på tlf. 810 59 500 eller gå inn på www.nav.no.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar