Hvordan behandle sopp i underlivet?

Skrevet av den 8. mai 2011 in Helse, Sex - 0 kommentarer

Sopp er tilstede hele tiden i skjeden. Hvis det blir for mye av den kaller vi det en soppinfeksjon. Grunnen til at det utvikler seg til en infeksjon kan være at det blir færre bakterier. Dette kan komme av at man har brukt antibiotika. Det kan også bli en infeksjon hvis forholdene for soppen blir bedret ved at det blir varmere eller fuktigere. Soppinfeksjoner kan også oppstå uten at man kan forklare hvorfor.

Sopp er ingen seksuelt overførbar sykdom eller kjønnsykdom.

Soppinfeksjon hos jenter kjennetegnes av utflod som av og til er klumpete, den er hvitaktig og ligner på cottage cheese. Det er ofte intens kløe eller svie.

Hvis du tror du har infeksjon og ønsker å behandle sopp i underlivet kan du først kjøpe et reseptfritt soppmiddel på apoteket, f.eks. Canesten, Pevaryl eller Dactacort. Hvis ubehaget bare er inne i selve skjeden, kan du bruke vagitorie (stikkpille for skjeden). Hvis man også har plager i skjedeinngangen eller omkring kjønnsleppene, kan du bruke krem i tillegg. Les pakningsvedlegget med bruksanvisning nøye.

Hvis dette ikke hjelper, anbefaler vi deg å få en time hos lege.

Det er ikke farlig å bruke soppmiddel selv om du ikke er helt sikker på at det er en soppinfeksjon. Det er heller ikke farlig å gå med en ubehandlet soppinfeksjon, men det kan være veldig ubehagelig.

 

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar