Hva er normal hvilepuls?

Skrevet av den 24. mai 2011 in Helse - 0 kommentarer

Hva som er normal hvilepuls er litt individuelt. Normal hvilepuls er fra 50 til 70 slag i minuttet, mens normal hvilepuls for godt trente gjerne ligger rundt 30 til 50. Mennesker i dårlig form vil gjerne ligge på rundt 70 til 90. Men normal hvilepuls avhenger blant annet av hva man har gjort tidligere på dagen, og ikke minst stressnivået.

Hovedregelen er at desto bedre form du er i, desto lavere hvilepuls. Arbeidspulsen er også individuell og her gjelder det samme. Se på pulsen på en gitt intensitet i dag, og sjekk pulsen på samme intensitet etter en periode med trening. Trening reduserer normal hvilepuls og risikoen for å pådra seg hjerte- og karsykdommer.

Det er også enkelte ting som spiller inn på hva som er normal hvilepuls. Medisiner for blodtrykk, astma og lignende vil påvirke pulsen. Det betyr at dersom du måler hvilepuls mens du har medisiner i kroppen kan målingen bli feil. Noen er også født med naturlig høyere puls enn andre generelt sett, så selv om to personer har ulik normal hvilepuls kan de ha like god kondisjon.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar