Hva er Instagram?

Skrevet av den 20. desember 2012 in Teknologi - 0 kommentarer

Instagram er en stadig mer populær tjeneste, og det er derfor ikke rart at mange spør: «Hva er Instagram?».

Enkelt forklart er Instagram er et gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk som ble lansert i oktober 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket.

Instagram har i dag 80 millioner registrerte brukere. Et særtrekk er at det begrenser bilder til en kvadratisk form, ligner Kodak Instamatic og Polaroid bilder, i motsetning til 4:3 vanligvis brukt av mobile enheter kameraer. Instagram ble opprinnelig støttet på iPhone, iPad og iPod Touch. I april 2012 la selskapet til støtte for Android kameratelefoner. Det er distribuert via iTunes App Store og Google Play.

I sin største oppkjøpsavtale til dato, gjorde Facebook et tilbud om å kjøpe Instagram (med sine 13 ansatte) for ca. 1 milliard dollar i penger og aksjer i april 2012, med planer om å holde det uavhengig administrert. Spørsmålet er derfor ikke bare hva Instagram er, men også hva Instagram kommer til å bli i fremtiden; kan det tenkes at Facebook har planer om å slå sammen de to populære tjenestene? Det gjenstår å se.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Nettstedet Hva & Hvordan gir deg enkle råd og tips når du trenger det mest.

Legg igjen en kommentar