Hva er antioksidanter?

Skrevet av den 17. august 2014 in Helse, Mat - 0 kommentarer

Når cellene i kroppen forbruker oksygen frigjøres en kjemisk forbindelse som kalles frie radikaler. Når disse frigjøres i kroppen kan de forårsake skader i kroppen og i kroppsvevet og fremskynde utvikling av visse sykdommer. Antioksidanter er stoffer kroppen tar til seg for å binde og nøytralisere de frie radikalene slik at de gjøres harmløse. Antioksidanter er derfor sunne og hjelpsomme molekyler som holder kroppen frisk.

Antioksidanter finnes i mye forskjellig mat og bør inntas regelmessig. De mest kjente antioksidantene er A-vitamin, C-Vitamin, E-Vitamin og karotener. Mat som er rike på antioksidanter er gulerøtter, brokkoli, tomater, spinat, appelsiner, lime, grønn paprika og chili, nøtter, frø, fullkornsprodukter, egg og hvitløk. Stadige måltider med disse ingrediensene hjelper immunforsvaret og kroppens evne til å holde sykdom på avstand. Slik begrenses hjertesykdommer, kreft, imunsvikt og hjerneskader.

Kommentarer

comments

Powered by Facebook Comments

Om forfatteren

avatar

Legg igjen en kommentar